Uitwerking

Ik heb tijdens mijn beroepsvoorbereidende stage hard kunnen werken aan deze competentie. Hieronder zijn mijn gedragsindicatoren, bewijsstukken en STARR-formulieren te vinden van de competentie ‘ondernemen en publishing’.

 

Gedragsindicator:

  1. Ik onderneem actie bij de constatering dat zaken fout gaan.

Leerdoelen bij gedragsindicator:

  1. Het bedrijf durven in te lichten wanneer ik vindt dat er zaken fout gaan.

Uiteindelijk leerdoel:
Toen de Discount Drugstore een maand was geopend, kwamen we erachter dat de cijfers tegenvielen. Er was niet genoeg te doen in de winkel. Ik heb hierover gesproken met mijn baas en voorgesteld om marketing op een andere manier in te zetten. Ik ben bijvoorbeeld een keer naar de Discount Drugstore gegaan en heb ik daar het personeel gefilmd terwijl ze make-up tips gaven en in een video uit hebben gelegd wat de missie van de Discount Drugstore precies is. Hier kregen we veel leuke reacties op.

 

Gedragsindicator 2:

  1. Ik relateer oplossingen en adviezen aan trends, recente en toekomstige ontwikkelingen en de strategie van de onderneming.

Leerdoelen bij gedragsindicator:

  1. Trends analyseren door middel van heldere communicatie wat betreft de wensen en behoeften van de doelgroep.

https://www.facebook.com/servicepharmacyaruba/videos/1056405421151643/

Dit is een voorbeeld van een van de filmpjes die ik heb gemaakt voor de Facebookpagina van Botica di Servicio.

 

Gedragsindicator 3:

  1. Ik relateer oplossingen en adviezen aan trends, recente en toekomstige ontwikkelingen en de strategie van de onderneming.

Leerdoelen bij gedragsindicator:

Trends analyseren door middel van heldere communicatie wat betreft de wensen en behoeften van de doelgroep.

Bewijsstuk (dit is slechts een gedeelte, het origineel heeft ongeveer 50 pagina’s)

Toelichting bewijsstuk:
Dit is een gedeelte van een productanalyse welke ik heb gemaakt op basis van de interesses van de Amerikaanse consument. Omdat er een nieuwe apotheek open ging die de focus had op de Amerikaanse consument, moest er onderzocht worden welke producten het meest werden gebruikt door de Amerikaanse consument. Ik heb alle grote Amerikaanse webshops geanalyseerd en heb de meest verkochte producten per categorie in een document gezet. Op deze manier kon de directeur van de apotheek met een goed overzicht naar Amerika om daar ook echt de door mij geselecteerde producten in te kopen.

 

 

STARR-formulieren:

STARR-formulier 1:

Competentie: Ondernemen en publishing
Best practice bij deze competentie: Facebook filmpje Botica di Servicio
Welke gedragsindicator bewijs je hiermee? Ik onderneem actie bij de constatering dat zaken fout gaan.

 

 

Datum (van de situatie): 5-12-2016
Naam student: Sarah Maas

 

S      Situatie
Een van mijn taken was ook het bijhouden van de Facebookpagina van Botica di Servicio en de Discount Drugstore. Ik leverde voornamelijk het materiaal aan, mijn collega’s van The Lab maakte hier dan een post van. Dit omdat verschillende dingen in het Papiaments moesten en ik deze taal niet spreek. We merkte dat Facebook veel invloed voor de twee zaken. Toen we merkte dat de Discount Drugstore niet liep als gehoopt, heb ik actie ondernomen. Ik ben gaan nadenken over de mogelijkheden die we hebben we hebben om de social media van deze winkel te optimaliseren. Een van deze oplossingen was het maken van tutorials (instructiefilmpjes) over het gebruik van make-up en andere verzorgingsproducten die we aanbieden in deze winkel.

 T      Taak
Mijn taak was het bedenken van het concept, personeel zoeken wat in het filmpje wil spelen en het filmen en bewerken van de filmpjes. Dit alles heb ik uiteraard in overleg met Diederik en Lennert gedaan.

A     Activiteiten
Ik heb activiteiten ondernomen als: social media strategie bedenken en deze vervolgens bespreken met Diederik en Lennert. Vervolgens ging ik op zoek naar een collega die me wat over make-up kon vertellen en dit ook voor de camera wilde doen. Na het filmen van het filmpje stuurde ik het door naar Diederik, ter goedkeuring. Het is wel eens voorgekomen dat ik het opnieuw moest gaan filmen omdat hij niet helemaal tevreden was.

R     Resultaat
Een Facebookpost in de vorm van een filmpje. We kregen hier veel ‘likes’ en leuke reacties op. We merkten ook dat er daarna verschillende klanten naar de winkel kwamen om die desbetreffende make-up te kopen.

 R     Reflectie
Ik kijk met een tevreden kijk terug op mijn werkwijze. Ik zou de volgende keer een andere acteur moeten nemen, omdat het nu wel een beetje eentonig wordt. Ik vond het leuk om te bedenken en uit te voeren. Het feit dat het ook daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt is natuurlijk altijd leuk om te mogen ervaren.

 

 STARR- formulier 2:

Competentie: Ondernemen en publishing
Best practice bij deze competentie: Productanalyse
Welke gedragsindicator bewijs je hiermee? Ik relateer oplossingen en adviezen aan trends, recente en toekomstige            ontwikkelingen en de strategie van de onderneming.

 

 

Datum (van de situatie): 9-11-2016
Naam student: Sarah Maas

 

S      Situatie
Voor een nieuw te openen apotheek in januari heb ik een productanalyse gemaakt. De nieuwe apotheek zal ik voornamelijk gaan richten op Amerikaanse toeristen. Omdat het een afwijkende doelgroep betrof, heb ik moeten onderzoeken welke producten goed in de markt liggen bij de Amerikanen.

 T      Taak
Het opstellen van een onderzoek en het onderzoeken van Amerikaanse producten. Uiteindelijk wilde mijn baas een productanalyse hebben met daarin precies onder elkaar welke merken en producten het meest verkocht worden in Amerika.

A     Activiteiten
Ik ben eerst gaan kijken wat grote webshops zijn als het gaat om verzorgingsproducten en medicijnen in Amerika. Toen ik deze wist, ben ik gaan kijken wat ze allemaal aanboden en wat de bestsellers waren. Welke producten/merken worden veel verkocht in Amerika? Ik heb alle bestsellers, gekeken naar de 3 grootste webshops, onder elkaar gezet. Mijn baas is met deze lijst naar Miami gegaan om producten in te kopen voor de nieuwe apotheek.

 

R     Resultaat
Resultaat is een overzicht met de meest gangbare producten in Amerika. Dit is een basis voor de inkopen die mijn baas heeft gedaan in Amerika.

 

R     Reflectie
Als ik meer tijd had gehad, had ik het onderzoek zelf iets uitgebreider gedaan. Ik heb nu letterlijk alleen de producten erin gezet zonder er precies bij te vermelden waar ik de informatie vandaag heb. Op deze manier kan dit onderzoek onbetrouwbaar over komen. Ik weet zelf de informatie die erin staat juist is, maar ik kan het niet bewijzen. Verder ben ik zeer tevreden met het resultaat. Ik heb veel producten kunnen vinden en een duidelijk overzicht samen kunnen stellen.