Fruitcases

Introductie
De opdracht bij het eerste project was het opzetten van een goed werkende webshop van een bepaald nicheproduct. Wij hebben gekozen om hoesjes voor om fruit als product in te zetten. We hebben deze webshop “Fruitcases” genoemd.

Inhoud
Een webshop opstarten wat een soort van bescherming verkoopt voor fruit. Het idee hierachter is dat studenten of werknemers vaak fruit meenemen naar hun werk of school om tijdens hun pauze dit fruit op te eten. Dit fruit wordt vaak geplet door een laptop of boeken. Door bescherming te verkopen voor verschillende fruitsoorten zorgt dit ervoor dat het fruit heel blijft.

We moesten ervoor zorgen dat de webshop werkte en minsten 10 nicheproducten bevatte. Tevens moesten we ervoor zorgen dat de webshop SEO proof was. We hadden meer dan tijd genoeg en achteraf baal ik een beetje dat we niet hebben gekozen om de eyetracker te gebruiken bij dit project. Je zou op die manier een duidelijk beeld hebben gekregen over hoe de website wordt gebruikt door potentiële websitebezoekers. Hier werden we tijden de presentatie dan ook wel op afgerekend. Uiteindelijk hadden we een 6. Aangezien ik er altijd naar streef om alles eruit te halen ben ik met extra motivatie het nieuwe project in gegaan. Deze keer wil ik zoveel mogelijk onderzoekstechnieken toepassen, maar goed, dat is voor het volgende project. Terug naar Fruitcases:

Wat heb ik geleerd van dit project?
Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens dit project. Ik vond de opdracht zeer interessant, aangezien veel verschillende aspecten van digital marketing aan bod kwamen. Zowel het bouwen van een website, het schrijven van content die SEO proof is, tot aan het inrichten van een dashboard kwamen aan bod en iedereen uit mijn groepje heeft overal een beetje van mogen proeven.

Als ik kijk naar het werken in teamverband dan kan ik hier alleen maar zeer tevreden over zijn. Eén van mijn leerdoelen was: Ik wil gedurende mijn minor werken om minder direct te zijn in mijn communicatie als het gaat om het werken in groepen en wat meer open te staan voor kritiek van anderen. Ik zou mezelf een ‘goed’ geven wanneer ik geduld zou hebben, zou luisteren naar anderen en ook tegen de kritiek van anderen kan. In mijn beleving ben ik wat dat betreft geslaagd. De samenwerking ging heel soepel en we zijn snel tot een leuk idee gekomen. De taken werden verdeeld en wanneer een groepslid hulp nodig had, dan werd die meteen geboden door een ander groepslid. Je zou echt kunnen zeggen dat we als team aan de slag zijn gegaan.

Wat ik jammer vond was dat we het project (nog) niet voor een echt bedrijf moesten doen, het voelde af en toe dat het niet zoveel uitmaakte wat we precies deden, aangezien geen enkel bedrijf gebruik zou gaan maken van ons idee. Het was leuk geweest als het allemaal iets realistischer was. Echter heb ik deze opdracht zeer serieus genomen en ik vind dat we tot een mooi resultaat zijn gekomen. Zelf in mijn vrije tijd vond ik het leuk om aan deze opdracht te werken en ik ben ervan overtuigd dat wanneer je ergens plezier in hebt, je er ontzettend veel mee kan bereiken.