Ontwikkelingsgerichtheid

Zoals te lezen in alle submenu’s heb ik aardig kunnen werken aan alle competenties. Een gedragsindicator die bij elke competentie terug komt is ontwikkelingsgerichtheid. 

Inmiddels heb ik in de gaten waar mijn talenten wel en niet liggen. Hierdoor weet ik een klein beetje beter waar ik wel en waar ik juist helemaal niet voor sta. Ik kan dus wel zeggen dat inmiddels een aardig portie zelfkennis bezit.

Ik heb mijn stage op Aruba erg vaak als voorbeeld gebruikt, en dat is ook niet zonder reden. Toen ik terug kwam van Aruba wist ik pas wat voor ontwikkeling ik heb doorgemaakt. Ik had problemen met mijne eerste stage en heb alles zelf heel netjes opgelost. Toen ik eenmaal een nieuwe stagebegeleider had kwam ik er al vrij snel achter dat hij nogal fel en zelfs een beetje onredelijk was af en toe. Ik kreeg elke dag een hele hoop feedback over van alles en nog wat en ik moest maar zorgen dat ik het allemaal geregeld kreeg. Het vreemde van alles is dat ik hem hier zo ontzettend dankbaar voor ben. Ik weet nu precies hoe ik met feedback moet omgaan en durf ook mijn eigen mond open te trekken. Dit is iets waar ik voorheen altijd juist erg veel moeite mee had. Ik vraag nu uit mezelf feedback zodat ik ook weet waar ik dingen kan verbeteren.

Ook ben ik altijd erg onzeker geweest over de werkstukken die ik maakte. Ik heb heel erg geleerd dat ik mijn onzekerheden gerust uit kan spreken. Op deze manier vind ik dat ik oprecht overkom en ik ben ervan overtuigd dat je daarmee het allermeest kan bereiken.